تریلی کفی چیست و چه کاربردی دارد؟
حمل و جابجایی انواع مختلف وسایل قوانین و استاندارد های خاص خودش را دارد. برای حمل هر نوع وسیله ای باید از ماشین های مخصوص استفاده کرد. به عنوان مثال برای حمل ماشین آلات و تجهیزات سنگین صنعتی باید از تریلی های کفی استفاده شود. یا برای حمل بار هایی که وزن 16 تا 80 تن دارند و محموله ترافیکی نامیده می شوند، باید از کمرشکن ها استفاده کرد. اینکه تریلی کفی چیست و در چه مواقعی می توان از آن برای حمل بار استفاده کرد، موضوعی است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. پس تا پایان همراه ما باشید.
تریلی کفی چیست؟
به طور کلی به تمامی کامیون هایی که می توانند بار های بالای 24 تن را جابجا کنند، تریلی گفته می شود. تریلی ها انواع مختلفی دارند که معروف ترین و پرکاربردترین آن ها تریلی کفی است. تریلی کفی نیز نوعی تریلی است که قسمت بار آن دیواره ندارد. کف این نوع از تریلی ها با استفاده از موادی مانند چوب های چند لایه و ضد آب ساخته می شوند. این چوب ها با روکش های مخصوصی پوشانده شده اند.
قطعاتی که در این نوع تریلی استفاده می شود، معمولا از فلز و فولاد ساخته شده اند و مقاومت بالایی هم در برابر شرایط آب و هوایی و هم در برابر وزن بالای بار دارند. از تریلی های کفی برای حمل ماشین آلات سنگین صنعتی مانند کامیون ها، تراکتور ها و غیره استفاده می کنند. همچنین بار های سنگین و پالت شده مانند میلگرد ها، تیر آهن و توپ های فولادی نیز با این نوع تریلی ها جابجا می شوند.
اما به دلیل این که قسمت بار تریلی کفی دیواره ندارد، نمی توان از آن برای حمل بار هایی که در کارتن قرار می گیرند و امکان ریزش آن ها وجود دارد، استفاده کرد. به طور معمول بار هایی که بر روی این نوع تریلی قرار می گیرند، باید به وسیله سیم بکسل ثابت شوند و یا این که خودشان آنقدر سنگین باشند که نیاز به مهار کردن نداشته باشند. رانندگی با این نوع از ماشین ها نیاز به مهارت و تجربه بالایی دارد.
در غیر این صورت ممکن است خسارات جبران ناپذیری به وجود بیاید. ابعاد تریلی نیز برای انتخاب نوع بار و حمل آن بسیار مهم است. معمولا تریلی های کفی در دو سایز 12.6 متری و 13.7 متری ساخته می شوند. تمام وزن بار بر روی کفی این ماشین های قرار دارد. بنابراین کفی باید تحمل وزن های بالا را داشته باشد. معمولا از چوب یا ورق های فلزی مسطح، مستحکم و مقاوم برای تولید کفی تریلی ها استفاده می کنند.
ویژگی های فنی تریلی کفی
ویژگی های فنی این تریلی ها با سایر تریلی های معمولی متفاوت است. این نوع تریلی ها معمولا دارای سیستم ترمز Wabco آلمانی با شیر سبک و سنگین اتوماتیک هستند. همچنین دارای سه عدد محور 9 تنی دیسکی و کاسه ای بوده و ظرفیت حمل 27 تن بار را دارند. چرخ عقب این ماشین ها مجهز به بوق هشدار دهنده دنده عقب بوده و تمام چراغ های این نوع تریلی ها از نوع ال ای دی هستند.
رنگ شاسی این تریلی یک لایه اتری اپوکسی با سایز 2.5 بوده ولی رنگ نهایی طبق نظر و خواست مشتری خواهد بود. همچنین این تریلی ها به سیستم اعلام هشدار اتمام لنت ترمز مجهز هستند. از طرفی سیستم الکترونیکی که ضد بلوکه ترمز و ضد واژگونی بوده نیز در این ماشین ها تعبیه شده است.
تانکر آب 60 لیتری، یک حلقه زاپاس به همراه زاپاس بند، 6 عدد گلگیر نیم دایره از دیگر متعلقات این تریلی به شمار می آیند. برای طراحی و ساخت تریلی ها یا انواع خودرو های باربری باید به تراکم ها، موانع جاده ای، نشت زمانی و برخورد با سطح جاده هم توجه داشت. خصوصا برای طراحی و تعیین ارتفاع کف گرد تریلی های کفی باید این نکات را مد نظر قرارداد.